Arta Soferiei Manageri de transport: Notiuni de drept fiscal,Noutati Termene de depunere a declaratiilor la ANAF in luna decembrie

Termene de depunere a declaratiilor la ANAF in luna decembrie

Dupa cum am invatat la cursuri, in general, termenul pentru transmiterea declaratiilor la ANAF este data de 25 a lunii (cu perioada lunara sau trimestriala).

Nu neglija insa prevederea din art. 155 alin 2 din Codul de procedura fiscala – cel care stabileste pentru luna decembrie o exceptie, astfel:

(2) Creanțele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadența și/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente și/sau se declară până la data de 21 decembrie. în situația în care data de 21 decembrie, este zi nelucrătoare, creanțele fiscale sunt scadente și/sau se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.

De exemplu, in luna decembrie 2019 data de 21 este intr-o zi de sambata!

Astfel, trebuie sa transmiti declaratiile la ANAF pana pe data de 20 decembrie.

Uite articolul din Lege aici https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/cod_procedura/Cod_Procedura_Fiscala_08022019.htm

Related Post

Medierea la ANAFMedierea la ANAF

In Codul de procedura fiscala a fost prevazuta o precedura de mediere. ART. 230^1 Procedura de mediere (Vezi aici articolul complet https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/cod_procedura/Cod_Procedura_Fiscala_08022019.htm ) Pe scurt, despre ce este vorba: Daca