Ordonanta 88/2018 si Legea insolventei

Prin ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 88/2018 din 27 septembrie 2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței și a altor acte normative, printre altele, a fost modificat art. 143 alin (1) al Legii 85/2014 astfel:

„ART. 143 (1) Dacă debitorul nu se conformează planului sau se acumulează noi datorii către creditorii din cadrul procedurii de insolvență, oricare dintre creditori sau administratorul judiciar poate solicita oricând judecătorului-sindic să dispună intrarea în faliment a debitorului. Cererea se judecă de urgență și cu precădere, în termen de 30 de zile de la înregistrarea acesteia la dosarul cauzei. Cererea va fi respinsă de către judecătorul-sindic în situația în care creanța nu este datorată, este achitată sau debitorul încheie o convenție de plată cu acest creditor. Pentru datoriile acumulate în perioada procedurii de insolvență care au vechime mai mare de 60 de zile se poate începe executarea silită.

Am gasit informatii interesante aici:

juridice.ro

hotnews.ro

Stadiul aprobarii: cdep.ro

Related Post

Formulare ARRFormulare ARR

Pentru formularele ce trebuie depuse la ARR acceseaza https://www.arr.ro/arr_doc_132_formulare_pg_0.htm Gasesti aici, printre altele: CERERE certificat de transport in cont propriu / copii conforme ale certificatului de transport in cont propriu